Dnešní řádky píši trochu z netradičního místa. Je 22:02 a sedím v přístavu, kam před několika hodinami připlul papež. Já tu na jeho příjezd sice nebyl, ale částečně jsme ho sledovali z největší věže v Sydney.

Včera jsem se ani neozval. On totiž vůbec není čas, protože program je tu fantastický a člověk by chtěl vidět vše. Po včerejší ranní mši totiž začal v místní škole festival na kterém jsem strávil hned několik hodin. Asi největší zajímavost pro bulvár by bylo moje sprejování (mimochodem - v pátek 18. července bude něco v Bulváru) na zeď, ale přece jen bych se musel ještě dlouho učit. Senzační bylo vystoupení dívčí kapely, ale i malování klauna. Pochválit se musí i zdejší catering při zahradní party.
Ve čtvrtek jsme měli opět ranní rozjímání. Poté jsme se všichni vydali do centra. Já byl společně se skupinkou, která se rozhodla vystoupit na Sydney Tower. To chvíli trvalo, protože tu jsou poměrně velké fronty. Při porovnání měst ze shora se mi zdá ale pořád lepší Melbourne. Nicméně při čekání se nám ztratil jeden člověk. Do pátrání se zapojila i ochranka budovy a bylo malé "vzrůšo." Naštěstí vše dopadlo dobře. Poté jsme se stavili na malé svačince a vydali po městě Monorailem (to je takový vyhlídkový vlak, co jezdí po úzkých kolejích nad ulicemi).
No a protože čas pokročil a já se přesouvám na další stage, tak končím...