Mikroregion Chrudimsko pozval starosty měst na Chrudimsku - Hlinecku, aby s nimi projednal aktivity v rámci projektu na podporu cestovního ruchu. Během dvou let vznikne řada tiskových materiálů a také portál www.navstevnik.cz projde modernizací. Natáčet se budou videospoty či do regionu zamíří novináři na poznávací cesty.

 

jednani_cestovni_ruch6505c01

„Zhruba rok jsme investovali do přípravy žádosti o dotaci z Regionálního operačního programu. Minulý týden byla slavnostně podepsána smlouva a tím pádem můžeme začít čerpat přes 2,5 milionu korun na aktivity v cestovním ruchu," říká místopředseda svazku Mikroregionu Chrudimsko Roman Málek. Ten stál i za obdobným projektem, který realizovalo minulé dva roky město Chrudim.

V rámci společného setkání starostů se jednalo například o vytipování TOP míst regionu, výrobě spotů, plánované rozhlasové kampani či modernizaci portálu návštěvník.

„Aktivity máme rozvrženy na následující dva roky. Ve většině z nich navazujeme na již realizované, jiné jsou úplně nové. Mezi novými aktivitami bude například propagační kalendář na období tří let s názvem Toulky českým venkovem," uzavírá Málek.

 

jednani_cestovni_ruch6506c02

Projekt „Informační a propagační kampaň turistické oblasti Chrudimsko - Hlinecko II" je spolufinancován z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Partnery projektu jsou města Turistické oblasti Chrudimska - Hlinecka a Česká rada dětí a mládeže.