Okresního kolo Mládežnického florbalu – Putovní pohár ministra školství - míří na Chrudimsku do finále. Poslední zápasy se odehrají ve sportovní hale ve čtvrtek 8. března 2012 od 8 do 12 hodin.

floorball_14

„V Chrudimi se v posledním kole utkají například žáci základních škol ze Skutče, Luže či Nasavrk. Tím se uzavře okresní kolo kvalifikace. Dne 25. dubna pro chlapce a 26. dubna pro dívky proběhne v Pardubicích eliminace na úroveň krajů, následně výběr dvaceti top týmů a samotné velké finále proběhne začátkem června," přibližuje Pavlína Marksová z Královéhradecké a Pardubické florbalové unie.

Chrudim hostila všechna tři okresní kola a navíc uspořádala s Českou florbalovou unií i seminář pro učitele a pracovníky s dětmi a mládeží v rámci tematického roku Chrudim sportuje.

„Osobně jsem rád, že jsme tento sport v Chrudimi mohli podpořit. Navíc chystáme i ve druhé polovině roku společně s ČFbU zápas extraligy mužů, kde by se měl představit Sokol Pardubice. Určitě bych byl také rád, kdyby začalo chodit více sportovců například do chrudimského FBC Piráti Sokol Chrudim, kterému také děkuji za spoluorganizátorství okresního kola," podotýká chrudimský místostarosta Roman Málek.