veletrh viden01Památky táhnou, a turisty především; to je známá věc. A Chrudim má v tomto segmentu turistického ruchu rozhodně co nabídnout. Esem v rukávu je pro Chrudim půvabná památková zóna a prestižní ocenění, které se jí a příkladné péči o ni dostalo: titul Historické město roku.

 

S takovou výbavou se Chrudim může směle účastnit nejrůznějších cestovatelských a turistických veletrhů a změřit síly s těmi nejatraktivnějšími turistickými destinacemi.


Zástupci města Chrudim se proto jako pozorovatelé zúčastnili ve Vídni největšího a nejdůležitějšího cestovatelského veletrhu Rakouska s názvem Ferien-Messe 2018, kde cestovatelsky nadšenému rakouskému publiku představila partnerská Jihočeská centrála cestovního ruchu nový přeshraniční projekt Památky žijí. S Chrudimí jako pozorovatelem se také neváhala o své zkušenosti s rakouským trhem podělit.

„Město Chrudim zvažuje v budoucnu účast i na dalších veletrzích, proto je potřeba zmapovat si ty nejúspěšnější a vyhodnotit jejich návštěvnost, atraktivitu a především zacílení,“ dodává místostarosta Málek.

Veletrh Ferien-Messe se zaměřuje na dovolenou, cestování a volný čas a již tradičně je velmi navštěvovanou událostí jak odborné, tak i široké veřejnosti.

„Letošního ročníku se zúčastnilo více než 850 vystavovatelů z 80 zemí celého světa, návštěvnost takové akce je řádu sta tisíců návštěvníků,“ říká chrudimský místostarosta Roman Málek, do jehož kompetence spadá mimo jiné i péče o turismus.

 

veletrh viden02