travelcon2018.jpgMěsto Chrudim se představí v pátek 13. a v sobotu 14. dubna 2018 na veletrhu cestovního ruchu Travelfest v Českých Budějovicích. Součástí veletrhu bude i druhý ročník konference cestovního ruchu Travelcon (12.–13. dubna). Zástupci města seznámí návštěvníky jihočeského veletrhu nejen se zajímavostmi historického centra Chrudimi, ale také sousední oblasti Železných hor.

„Veletrhu v Českých Budějovicích jsme se zúčastnili před několika lety v rámci propagace turistické oblasti Chrudimsko-Hlinecko. Z akce jsme si odnesli poznatek v podobě poměrně malé informovanosti obyvatel jihočeské metropole o Železných horách. Většina návštěvníků je spojovala s Železnou Rudou na Šumavě,“ uvedl k účasti města na veletrhu manažer cestovního ruchu Tomáš Černý.

Pořadatelé připravili na českobudějovickém výstavišti zajímavý doprovodný program. Ten obohatí mimo jiné živá hudba, známé osobnosti nebo soutěže o ceny a samozřejmě také prezentace jednotlivých destinací.

„Jedná se o jeden z posledních veletrhů cestovního ruchu, kam se město vydalo. Velmi mě těší zájem návštěvníků o naše propagační materiály a přísliby návštěvy regionu Chrudimska,“ shrnuje první ohlasy na chrudimskou prezentaci místostarosta Roman Málek.

Sobota 14. dubna je pak ve znamení zábavy pro celé rodiny, zejména ty s malými dětmi. Nejmenší návštěvníci se mohou těšit na pohádky, divadlo kouzel nebo dětskou módní show. Velké pozornosti neujdou ani různé interaktivní expozice a nebo ukázky práce záchranářských složek.