Chrudim – Letošní Salvátorská pouť se v srpnu konat nebude, oznámilo vedení města. Důvodem je nejistá situace v případném dalším pokračování koronavirové nákazy.
Radnice čekala do poloviny května a potom s ohledem na zdraví obyvatel tuto vyhlášenou akci s třísetletou tradicí zrušilo. Nikdo totiž nemá jistotu, jaká budou vládnout opatření nařízená ministerstvem zdravotnictví.
V těchto dnech se ale ozvali hned dva zájemci o provozování pouti, kteří slibují perfektní organizaci i přísná protiepidemická opatření.
Bývalý místostarosta a jednatel R36.cz Roman Málek je se svými kolegy ochoten riziko podstoupit.


„Samozřejmě je to pro nás velký risk, protože přípravy si vyžádají desítky tisíc korun Termínově by se pouť měla konat 6. až 9. srpna, ale bude v menším rozsahu,“ řekl Málek.
Druhým zájemcem je Lunapark Spilka, který má více než stoletou tradicí ve své branži. „Samozřejmě jsme schopni území ohraničit a zachovat veškerá hygienická opatření,“ řekl provozovatel atrakcí Jaroslav Spilka.
Radnice se k věci zatím staví opatrně.

 

TISK , Datum: 03.06.2020 , Zdroj: Chrudimský deník , Strana: 12 , Autor: (ron) , Vytištěno: 2 330 , Rubrika: Týdeník Chrudimsko , Země: Česko