CHRUDIM Zástupci Chrudimi se nebojí, že po otevření nového obchvatu bude do města jezdit výrazně méně lidí. Zatímco bývalé vedení chtělo odlivu návštěvníků zabránit například rozmístěním billboardů podél nové silnice nebo nápisů na mostech, současní radní si myslí, že to není nutné.

Komise pro cestovní ruch soudí, že u obchvatu stačí osadit hnědé cedule informující o zajímavých turistických a kulturních cílech, pokud to příslušné úřady schválí. „Stejně jako komise pro cestovní ruch nechápu dokončení obchvatu jako hrozbu, nýbrž jej vnímám jako příležitost,“ řekl starosta Chrudimi František Pilný (ANO). Dodal, že pro řidiče bude Chrudim bez kolon v centru atraktivnější než dosud.

Komise věří, že případný úbytek příležitostných nákupů zboží a služeb nebude pro cestovní ruch zásadní. Materiál bude v pondělí schvalovat zastupitelstvo.

Opoziční zastupitel a bývalý místostarosta Roman Málek (Koalice pro Chrudim) hovoří o návrhu jako o plivnutí do tváře provozovatelům restaurací a penzionů ve městě, kteří podle něj po otevření obchvatu přijdou o část zákazníků. „Dokonce materiál už ani nepočítá, že by byly využity mosty po trase, kde jsme za našeho vedení měli zájem umístit prezentaci či jsme po trase plánovali megabord,“ řekl Málek.

22.01.2021  Tisk Starosta MAFRA, a.s. - MF DNES (dp)