Mikroregion Chrudimsko se v letošním roce rozhodl stát pořadatelem Sportovních her mateřských škol 2011 v rámci chrudimského obvodu. Chce tak podpořit zdravý životní styl, zdravý pohyb a sport a zároveň představit svoji novou aktivitu. Mezi další patří například údržba veřejných prostranství či podpora cestovního ruchu.

„V současné době probíhá příjem přihlášek od mateřských škol a samotné sportovní hry proběhnou 11. května v Rabštejnské Lhotě. Soutěžit se bude ve štafetovém běhu, hodu do dálky, překážkové chůzi, skoku do dálky a pětiskoku," prozradil místopředseda mikroregionu Roman Málek.

Desetičlenná družstva složená z pěti dívek a pěti chlapců se utkají na nově vybudovaných sportovištích v Rabštejské Lhotě.

„Akce se uskuteční téměř v den prvního výročí slavnostního otevření. Areál, který se nám podařilo vystavět z dotace z Evropské unie, je vybudován se speciálním plastovým povrchem Sport-Court, který umožňuje nejrůznější druhy sportů od tenisu, fotbalu, nohejbalu, volejbalu, včetně in-line hokeje a in-line bruslení," láká starosta obce a předseda mikroregionu Vladimír Pecina.

 

Zájemci najdou další informace na stránkách www.mikroregionchrudimsko.cz. Startovné se neplatí a na účastníky čeká řada odměn. Ti nejlepší postoupí na krajské kolo do Pardubic.