Chrudimsko - Od pátku 10. června 2011 určitě uslyšíte v blízkém okolí Chrudimi a Heřmanova Městce neobvyklý zvuk, který vám možná lehce zvedne tep a někdo z vás ucítí i příjemný dotek na srdci. Vzápětí nejspíš zahlédnete koráb velikosti cca deset a více metrů čtverečních, plující po silnici. Jeho cílem bude bezpochyby Autokemp Konopáč.

 

namesti_plne_amerik2

Právě sem se totiž sjedou podobné křižníky, sporťáky i klasika americké výroby od třicátých let až po současnost. Důvod? Redakce časopisu „CHROM&PLAMENY“ pořádá v kempu druhý ročník sjezdu detroitského železa zvaný “Lucky Crusers Weekend“.

„Součástí víkendového programu bude vystoupení rock´n´rollové kapely „The Fireballs“, psychobillyových „Greenmonster, county-rock´n´rollových „Lemon Nashville“ a rockabilly kapely „The Prison Band“. Na řadu přijde i pestrá tombola, různé soutěže pro návštěvníky kempu i řidiče zmiňovaných skvostů,“ přibližuje program jedna z pořadatelek Vratislava Vivian Velinská

 

„Stejně jako v loňském roce proběhne tzv. Spanilá jízda, kdy kolona vozidel dočasně opustí areál kempu a přemístí se v sobotu 11. června na Resselovo náměstí v Chrudimi. Auta lze očekávat krátce po 14 hodině,“ zve veřejnost k prohlídce chrudimský místostarosta Roman Málek.
Víkendem bude provádět Ruda z Ostravy a Ivo Kunetek. Mikrofonu se chopí v pátek mezi 18. a 19. hodinou, kdy celý víkend začne. A kdybyste snad nebyli na auta…slečny ve stylu Pin Up budou stát zcela jistě za pohled.

Podrobné info: www.american-weekend.cz nebo www.chrom-plameny.cz

Poděkování za víkendové dění patří i vstřícnému personálu kempu, Romanu Málkovi, pracovnicím města Heřmanův Městec a všem brigádníkům i pomocníkům.