Chrudim - od pátku 15. do neděle 17. července 2011 bude obloha nad Chrudimí patřit horkovzdušným balonům. Balon klub Praha ve spolupráci s Balon klubem Chrudim připravil nejenom vzlety balonů, ale i noční svícení.

V pátek 15. července okolo 19 hodiny vzlétnou horkovzdušné balony z Ploché dráhy, v sobotu 16. července ráno okolo 6 hodiny od nouzového nocoviště na Podhůře a v neděli 17.července  ráno okolo 6 hodiny zase z Ploché dráhy.

balony_640x879

„Hlavní program je připraven na sobotu 16. července od 17 hodin v samotném centru města.  První hodinu se na náměstí představí sportovní, závodní a tuningová auta, která během celé soboty obsadí nedaleké letiště v Luži, na auta naváže po 18 hodině první část koncertu  kapely," zve k návštěvě regionu místostarosta Roman Málek.

Následně bude akce pokračovat  okolo 19 hodin  vzletem balonů.

S ohledem na velikost náměstí vzlétnou dvě dvojice balonů po sobě.  Po jejich odletu večer zpříjemní opět koncert kapely a okolo 22 hodiny proběhne noční svícení. Balony za tmy nesmí létat, nafouknou se a osvětlí náměstí," láká ředitel akce Petr Pecina.

Na náměstí bude zajištěno občerstvení a k dispozici propagační materiály o městě a okolí. Vstup na akci zdarma. Vzhledem k meteorologickým podmínkám může dojít operativně ke změnám.

rtc_se_spanilou_