Chrudim – XI. Mogul Rallye Železné hory je připravena na pátek 17. a sobotu 18. srpna 2012. Akce plná závodních aut se koná v rámci středoevropského poháru Rallye cup 2012 a v rámci tematického roku Chrudim sportuje.

rallye_zelezne_hory098

Představení šedesáti posádek a jejich vozů se uskuteční v pátek 17. srpna od 16.00 hodin na Resselově náměstí v Chrudimi.

„Nejvíce dvojic je přihlášeno do třídy A1, i v nejsilnější skupině soudobých vozů je také pěkný počet přihlášených (13). Ve skupině A3 je 7 aut, o dvě méně najdeme ve třídě A2. Mezi historiky spadá nejvíce vozidel do nové třídy V, v ostatních třídách je více než jedna posádka pouze v H6 a H4," řekl ředitel soutěže Marek Šimík těsně před uzavřením přihlášek do závodů.

V sobotu čekají posádky tři rychlostní testy, které se během dne pojedou třikrát. Součástí závodu bude i ukázková jízda historických soutěžních vozidel. Trasu závodů včetně diváckých míst naleznou zájemci na stránkách pořadatele www.rallyepardubice.cz

Souběžně s akcí pořádá Mikroregion Chrudimsko také press trip pro novináře.

„Naším cílem je ukázat na turistickou oblast Chrudimsko – Hlinecko jako krajinu zážitků. Rallye Železné hory je právě jedním z takových zážitků. Novinářům ale chceme ukázat také Zámek a Muzeum ve Slatiňanech, Národní kulturní památku Ležáky, ale i představit regionální produkty Železných hor," dodává místopředseda svazku Roman Málek.

rallye_zelezne_hory035

Porada před závodem

 

rallye_zelezne_hory013

Servisní zóna bude opět umístěna v armádním areálu ve směru na Sobětuchy. Na start závodu se také postaví Martin Kučera z Rallye teamu Chrudim (www.rallyechrudim.cz) se svoji Toyotou Celicou 2.0 GTI. Ten take pořádá amatérské závody Rallye Medlešice 22. září 2012.

 

rallye_zelezne_hory079

Závod rallye přináší zajímavou a pohodlnou podívanou pro diváky

rallye_062