Chrudim - ve středu 4. ledna 2012 se na radnici sešli zástupci Pardubického kraje, města Chrudim a Chrudimské nemocnice a. s., aby projednali další vývoj v chrudimské nemocnici. Jednalo se o vůbec první výjezdní zasedání nově zvoleného radního Pardubického kraje zodpovědného za zdravotnictví Martina Netolického. „Jsem velice rád, že se nám podařilo tři týdny od jeho zvolení najít společnou řeč a velmi si toho cením,“ řekl chrudimský místostarosta Roman Málek, který radního pozval.  Během dvouhodinového jednání se diskutovalo o privatizaci, centralizaci nákupů, ale i o hospodaření nemocnic či investicích.

 

Zdroj: www.chrudim.tv

„Ze společného setkání jasně vyplynulo, že kraj jako zřizovatel nechystá privatizaci nemocnice a že by se chrudimská nemocnice neměla stát detašovaným pracovištěm krajské nemocnice, jak je někdy uváděno. Současně se připravuje centralizace nákupů, která by měla uspořit finanční prostředky. Nikoliv ale na úkor kvality, jak tomu bylo v některých jiných krajích, “ pochvaluje si výstupy jednání Málek.

Jeho kolegu místostarostu Miroslava Tejkla potěšilo, že navrhovaný model řízení skýtá největší záruky toho, že se neomezí rozsah zdravotní péče. Dodává: „Nemocnice podle předběžných čísel hospodařila se ziskem, což jinde není zrovna pravidlem.“

Společná setkání u kulatého stolu v Chrudimi se budou i v budoucnu opakovat, neboť pan radní Netolický potvrdil další účast na jednání  se zástupci nemocnice ještě během ledna.