regiontour ilfotoMěsto Chrudim se zúčastní ve dnech 18. – 21. ledna 2018 veletrhu cestovního ruchu Regiontour v Brně. Zástupci města Chrudimi a Hlinska budou propagovat atraktivity a akce v širším území turistické oblasti Chrudimsko-Hlinecko. Stejně jako v minulém roce bude expozice oblasti součástí většího celku určeného pro celé východní Čechy. Při realizaci expozice opět spojily síly Pardubický a Královehradecký kraj.

„Hlavním tématem východočeské expozice bude letos sté výročí vzniku Československa. Výstavní prostor včetně personálu se promění ve stylovou prvorepublikovou kavárnu,“ uvedl Tomáš Černý, chrudimský manažer cestovního ruchu.

Kromě klasických propagačních materiálů bude v expozici k dostání zdarma i série podrobných map oblasti Chrudimsko-Hlinecko. Mapa naučných stezek včetně jejich popisu, mapa geoturistických zajímavostí v rámci Národního geoparku Železné hory a cykloturistická mapa. Jako úplná novinka bude na veletrhu představen kvízový sešit pro děti Poznej Chrudimsko-Hlinecko. Na akci bude k dostání rovněž zdarma.

„V rámci stého výročí vzniku Československa připravuje město Chrudim akci s tematickým programem na 28. října s názvem Den republiky. Ten budeme ladit se zástupci našeho partnerského města Svidník o nadcházejícím víkendu při jejich návštěvě v Chrudimi,“ doplňuje chrudimský místostarosta Roman Málek.