hotel_bohemia_chrudim_foto_roman_malek.jpgChrudim – v pondělí 17. února projedná zastupitelstvo města dostavbu Hotelu Bohemia. Ten je již sedm let zakonzervován a stále čeká na svoji dostavbu. Přitom město bylo velmi vstřícné, nabídlo pozemky, finanční podporu výstavby parkovacího domu, ale současný majitel téměř nekomunikuje.

„Hotel již jednou prošel zdařilou rekonstrukcí, získal si svoji klientelu, jezdila do něj i řada zahraničních turistů. Následně se chtěl rozrůst se zvyšujícími se požadavky návštěvníků o svoji kapacitu, ale také o wellness, bowling, recepci a parkovací dům,“ připomíná historii bývalý místostarosta Chrudimi zodpovědný za cestovní ruch Roman Málek.
Velké plány však zmařilo několikaleté vyšetřování, kdy se zjišťovalo, zda-li tehdejší majitel chtěl mařit dotační prostředky EU. Soud se několikrát protahoval a mezitím společnost vlastnící hotel změnila majitele. Od té doby se na hotelu nic neděje, občas je před ním posečen tráva a nedávno opustila jedinou funkční část hotelu i herna. Objekt je oplocen a nedělá městu dobrou vizitku.

Před rokem tehdejší místostarosta Jan Čechlovský chtěl učinit kroky, aby rozhýbal majitele hotelu k akci. Nicméně předvolební kampaně tehdejších opozičních stran vedení napadaly a slibovaly, že až budou u moci, hotel bude otevřen. Více jak rok uplynul, a kromě interních jednání se téměř nic nestalo.

„Je potřeba se vrátit k započatým věcem. V první řadě přichází na řadu výpověď smlouvy, protože není plněna. Samozřejmě budeme rádi, pokud nám majitel hotelu sdělí kroky, které činí a to i s ohledem, že mu v brzké době skončí stavební povolení,“ podotkl zastupitel Roman Málek, který již v minulosti dal podnět k zastavení přísunu necelého milionu investorovi z důvodu zastavení prací. A tehdy, přestože byl opozičním politikem, stejně jako nyní, zastupitelstvo vyhovělo. V případě schválení Málek má další plán, aby se místo proměnilo k lepšímu.