demonstrace_na_malostranskem_namesti.jpgPraha/Chrudim - dobrá věc se podařila. Včera (16.6.2020) poslanci odhlasovali po dlouhodobém tlaku lidoveckých zákonodárců a starostů z celé republiky finanční kompenzace pro města a obce ve výši 1200 korun na obyvatele.


Tomu předcházel například i dopis schválený většinou Zastupitelstva města Chrudim, který odešel poslancům a premiérovi, ale také úterní demonstrace zástupců obcí v Praze. Té se zúčastnil také zastupitel a bývalý trojnásobný místostarosta Roman Málek (za Koalici pro Chrudim – sdružení KDU-ČSL a Nestranici).

 

„Jsem rád, že se podařilo získat zpátky okolo 30 milionů korun pro město. Osobně věřím, že současné vedení radnice použije finanční prostředky na smysluplné projekty – například výstavbu osvětlení, opravy fasády v centru města, parkování či cyklodopravu,“ podotkl Málek.

 

„Po řadě týdnů slavíme úspěch. Nespravedlnost byla napravena a obce a města dostanou na obyvatele 1200 korun," komentoval s neskrývanou radostí místopředseda lidovců Bartošek. Šéf poslanců KDU-ČSL vystoupil na úterní demonstraci na Malostranském náměstí na podporu obcí a měst, na které jasně zdůraznil, že na cizí peníze se nesahá.

 

 

 

 

demonstrace na malostranskem namesti1