zm hlasovaniSpolečně ANO 2011, Piráti a Chrudimáci přikleplo zakázku bez výběrového řízení. Z Chrudimě odtečou miliony.

Chrudim – když starosta Chrudimi František Pilný (ANO 2011) přišel 14. září na zastupitelstvo a chtěl přiklepnout 6.000.000 Kč na zpracování projektové dokumentace na rekonstrukci sportovní haly, nezískal podporu a smlouvu na zakázku nemohl podepsat. Přesto v té době již na její dílčí část za tři sta tisíc korun podepsal.


Starostovi to ale nedalo a na 2. listopadu si sám sobě svolal mimořádné zastupitelstvo, které mělo na programu jen jeden bod. Předkladatelem byl on sám ve spolupráci s pirátským místostarostou Alešem Nunvářem.
Schválení zakázky bez výběrového řízení. Tentokrát ale „jen“ za 2.410.00 Kč, tj. jen o 10.001 Kč méně, aby se vyhnul výběrovému řízení, které zákon požaduje.
Paradoxně ale se jedná již o druhou částku na stejnou zakázku, kdy dochází k možnému dělení veřejné zakázky. Sami přítomní zastupitelé za ANO 2011, Piráty a Chrudimáky nebyli schopni zakázku protlačit, a tak opět komunisté, kteří tvoří neoficiální koalici, přidělení zakázky podpořili.


Nejedná se ovšem o jedinou zvláštní zakázku, které město takto přikleplo. V minulosti zadalo studii bytového fondu, kdy zaplatilo za téměř sto tisíc studii, kde velkou část odvedli sami úředníci a pouze závěr „Zvyšte nájem“. Tehdy nespokojenost přiznal jak starosta František Pilný, tak jeho ekonomický místostarosta. Nicméně finanční prostředky z městského rozpočtu odtekly.