Město Chrudim ve spolupráci s mikroregionem Chrudimsko a MAS Chrudimsko zmodernizovalo webové stránky turistické oblasti Chrudimsko-Hlinecko www. navstevnik.cz, které jsou dostupné také na adrese www.chrudimsko-hlinecko.cz.

„S koncem léta jsme začali pracovat na další turistické sezoně. Již na lednové veletrhy chceme přijít s ucelenou nabídkou, novým brandem, ale také nabídnout produkty pro cestovatele,“ říká ke strategii na další sezonu místostarosta města Chrudim Roman Málek.
„Z analýzy návštěvnosti webu totiž vyplynulo, že čím dál více uživatelů načítá portál přes operační systémy v mobilních telefonech. V rámci úprav jsme se ovšem zaměřili také na jednodušší redakční systém pro administrátory a modernější grafické ztvárnění portálu,“ doplnil manažer cestovního ruchu Tomáš Černý.
Navstevnik.cz sdružuje subportály jednotlivých měst oblasti ChrudimskoHlinecko, o které se obsahově starají místní turistická informační centra. Portál nabízí informace o kompletní turistické nabídce oblasti včetně detailního kalendáře akcí. Novinkou je sekce s turistickými programy, které poslouží jako inspirace na cesty Chrudimskem-Hlineckem různým věkovým kategoriím.
Portál je postaven na informačním systému CZeCOT.info a sdílí datový obsah s oficiálním turistickým portálem Pardubického kraje Vychodni-Cechy.info.
Řešení dodala společnost World Media Partners specializující se na prezentace turistických destinací.

www.navstevnik.cz

Foto popis| Nová podoba portálu Navstevnik.cz

COT business | 4.10.2016 | Rubrika: On-line | Strana: 70 | Téma: Městský úřad Chrudim