zasedani poroty vlevo europoslanec tomas zdechovsky vpravo reditel souteze roman malekChrudim – Do krajského kola soutěže o nejlepší školní časopis v Pardubickém a Královéhradeckém kraji se mohou až do 10. dubna hlásit všichni vydavatelé školních, oddílových či klubových časopisů vydávané v Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Akci pod záštitou vicepremiéra Pavla Bělobrádka, europoslance Tomáše Zdechovského a radního Pardubického kraje Pavla Šotoly pořádá spolek Altus.

„Jsem rád, že mladí lidé mohou tvořit zajímavé články a vyjadřovat tak i svoje názory,” řekl vicepremiér Pavel Bělobrádek, který převzal záštitu nad akcí.


Přihlášení časopisů je velmi jednoduché.

„Stačí na našich stránkách www.osaltus.cz zaregistrovat elektronicky časopis a poslat dvě ukázková čísla do naší organizace,“ vysvětluje postup ředitel soutěže v Pardubickém kraji Roman Málek.

Soutěž je postupová a nejlepší časopisy mají šanci vyhrát v celorepublikovém kole. V krajském získává každý přihlášený pamětní desku a pro zástupce redakcí jsou připraveny zajímavé exkurse.