Chrudim (16. února 2007) - Začátkem února město Chrudim oznámilo, že na webových stránkách www.chrudim-city.cz se budou zveřejňovat investiční záměry města a statistické listy zakázky. Od toho město očekává větší transparentnost výběrových řízení a také větší boj konkurence a možnost snížení dodavatelských cen. Nebyl to ale první počin, neboť nyní následuje další. Město najímá firmu, která se postará o transparentní výběrové řízení v hodnotě tří milionů.

„V současné době se připravuje výběrové řízení na zpracovatele nového územního plánu, který stojí několik milionů korun. Abychom omezili na jedné straně možnou podjatost výběrové komise a na druhé straně případné odvolání neúspěšných firem, rozhodli jsme se pro vypsání výběrového řízení prostřednictvím specializované firmy,“ vysvětluje další počin v souvislosti se snížením korupce místostarosta města zodpovědný za regionální rozvoj Roman Málek.

Na základě poptávkového řízení byla vybrána brněnská firma RENARDS, s. r. o., která pro město připraví organizaci zadávacího řízení, bude se podílet na tvorbě zadávací dokumentace a zadávacích podmínek, vyhotoví oznámení o zadání veřejné zakázky, administrativně a organizačně zajistí průběh vlastní soutěže, vyhodnocení zadávacího řízení a připraví smlouvy pro vítěze vzešlého z výběrového řízení.