CHRUDIM Vedení Chrudimi dnes představí zastupitelům plány na velkorysou modernizaci sportovní haly, jejíž první etapa už je v běhu, a zároveň je požádá o devět milionů na projekt druhé a třetí etapy. Opozice se bojí zadlužení.
Zanedbaný komplex tří budov, který město v roce 2010 obdrželo od Sokola jako klasický danajský dar, začala Chrudim opravovat letos. Po obnově haly a přístavbě tělocvičny chce zbořit původní sporthotel a postavit nový, opravit Tyršův dům a vybudovat na místě někdejšího házenkářského hřiště podzemní parkoviště. Shoda je, že opravit se to musí. Odhadovaných 350 milionů se ale zdá opozici příliš mnoho. „Kdyby rekonstrukce proběhla třeba v roce 2014, věřím tomu, že celková cena mohla být i poloviční,“ řekl k tomu starosta Chrudimi František Pilný (ANO). A naznačuje tak, že současná opozice mohla halu opravit, když byla u moci.


„Když jsem před pár lety navrhoval v zastupitelstvu novou multifunkční halu, která by byla i pro koncerty, za cenu okolo 250 milionů, tehdejší opoziční politik a dnešní starosta to komentoval slovy, že město si nemůže dovolit více jak 200 milionů. A teď nám vedení ukázalo projekt za 400 milionů,“ uvedl Roman Málek, opoziční politik za Koalici pro Chrudim.

Datum vydání: 18.09.2023 |
Zdroj: Mladá fronta DNES