vlajkaprotibetChrudim - Město Chrudim se již tradičně připojí ke kampani Vlajka pro Tibet. V pátek 10. března 2017 proto na chrudimské radnici zavlaje pestrobarevná tibetská vlajka, jež se stala výrazným symbolem nenásilných protestů Tibeťanů.

Celosvětová kampaň Vlajka pro Tibet vznikla v polovině devadesátých let s cílem poukázat na dlouhodobé porušování lidských práv v této středoasijské zemi. Právě na 10. březen připadá 58. výročí povstání proti čínské okupaci Tibetu.

Město Chrudim se této akce účastní již od roku 1999. V té době se akce zúčastnilo pouhých 56 radnic, v letošním roce to bude již 759 českých obcí, měst, městských částí nebo krajů.

V této souvislosti přijal chrudimský místostarosta Roman Málek pozvání královéhradeckého náměstka kraje Vladimíra Dernera a v pátek 10. března se zúčastní slavnostního vyvěšení tibetské vlajky na nádvoří krajského úřadu Královéhradeckého kraje, neboť následně míří na veletrh cestovního ruchu Infotour a Cykloturistika 2017 v Hradci Králové, kde se prezentuje město Chrudim.

vlajkaprotibetbig