itb_bralin-624x416.jpgChrudim - Atraktivity města Chrudimi budou během dvanácti březnových dnů znát účastníci veletrhů cestovního ruchu v Berlíně, Hradci Králové i Jablonci nad Nisou.

Světoznámý veletrh v Berlíně s názvem ITB proběhne od středy 7. března do neděle 11. března. Město Chrudim se ho zúčastní jako spoluvystavovatel na stánku Destinační společnosti Východní Čechy v bloku většího celku Czech Tourismu. ,,Kromě propagace turistických cílů v Chrudimi a okolí se pokusíme navázat také kontakty s potenciálními partnerskými městy z Německa. Jsem rád za dobrou spolupráci s destinační společností a českou agenturu pro rozvoj turismu,“ uvedl místostarosta Roman Málek.

Souběžně s akcí v Berlíně, od pátku 9. března do soboty 10. března, se uskuteční také veletrh Infotour a cykloturistika Hradec Králové v kongresovém centru Aldis. ,,Na Infotouru se město Chrudim tradičně prezentuje prostřednictvím svazku Královská věnná města. Každé královské věnné město má svůj vlastní stánek v rámci většího celku. Vzhledem k účasti na veletrhu v Berlíně bude provoz stánku města zajištěn ve spolupráci s Muzeem loutkářských kultur v Chrudimi. Ani v tomto roce nebude chybět soutěž o královnu věnných měst. Stačí, když se zájemkyně zastaví u našeho stánku a nechá se vyfotit profesionálním fotografem. Následně rozhodne veřejnost prostřednictvím hlasování na internetu. Výherkyně získá víkendový pobyt ve věnném městě podle svého výběru,“ informoval o podrobnostech manažer cestovního ruchu Tomáš Černý.

Březnové prezentace pak zakončí zástupci města na veletrhu Euroregiontour Jablonec nad Nisou v pátek 16. března a sobotu 17. března. Zde se město představí stejně jako v lednu v Bratislavě s novou výstavní stěnou.